Alles over de EN 343-norm: Bescherming tegen slecht weer met Essaco

Werken in de regen of sneeuw kan zonder de juiste kleding snel onaangenaam worden. Dat is waar de EN 343 norm een verschil maakt. Deze Europese standaard zorgt ervoor dat beschermende kleding je niet alleen droog houdt, maar ook comfortabel blijft tijdens diverse weersomstandigheden. Essaco biedt een assortiment werkkleding dat niet alleen aan deze norm voldoet, maar ook zorgt voor veiligheid en comfort op de werkplek.

Kenmerken van de EN 343 norm

De EN 343 norm evalueert beschermende kleding op twee belangrijke kenmerken: waterdichtheid en ademend vermogen. Deze worden beoordeeld en ingedeeld in klassen, wat aangeeft in hoeverre de kleding aan de gestelde criteria voldoet:

Waterdichtheid

  • Klasse 1: Basale bescherming tegen water.
  • Klasse 2: Goede bescherming tegen water.
  • Klasse 3: Uitstekende bescherming tegen water.

Ademend vermogen

  • Klasse 1: Basaal ademend vermogen.
  • Klasse 2: Goed ademend vermogen.
  • Klasse 3: Uitstekend ademend vermogen.

Kenmerken van EN 343 norm

Waarom is deze norm belangrijk?

De EN 343 norm is heel handig omdat het zorgt dat werkkleding zowel waterdicht als comfortabel is. Dankzij deze norm kun je ook bij regen of vochtig weer lekker doorwerken zonder dat je het te koud of te warm krijgt. Het ademend vermogen van de kleding is super belangrijk omdat het helpt om zweet goed af te voeren, zodat je niet oververhit raakt of het te koud krijgt.Toepassingen van de EN 343 norm.


IK WIL GRAAG ADVIES

Essaco en de EN 343 norm

Bij Essaco snappen we hoe belangrijk het is dat kleding zowel handig als lekker zit. Al onze werkkleding voldoet aan de EN 343 norm, wat betekent dat het je goed beschermt tegen regen en wind. Of je nu een simpele regenjas nodig hebt of een complete outfit voor buitenwerk, bij Essaco vind je alles om droog en comfortabel te blijven.

"Bij Essaco begrijpen we het belang van kleding die zowel praktisch als comfortabel is. Onze werkkleding voldoet aan de EN 343 norm, waardoor we hoogwaardige bescherming bieden tegen weer en wind. Of het nu gaat om een eenvoudige waterdichte jas of een complete outfit voor een bouwproject in de buitenlucht, Essaco heeft wat je nodig hebt om droog en comfortabel te blijven." - Jeroen de Boed, werkkleding specialist bij Essaco

Gerelateerde normen en richtlijnen

Bij het kiezen van werkkleding is het ook belangrijk om andere relevante normen te overwegen, zoals:

Waarom de EN 343 norm belangrijk is voor werkkleding

Als je vaak buiten werkt of actief bent in weer en wind, weet je hoe belangrijk goede werkkleding is. De EN 343 norm speelt hier een sleutelrol; deze Europese standaard zorgt ervoor dat werkkleding niet alleen waterdicht is, maar ook ademend, wat essentieel is om comfortabel en droog te blijven.

Bescherming tegen weersinvloeden

De EN 343 norm is je beste vriend als het gaat om bescherming tegen regen, sneeuw, en andere neerslag. De norm verdeelt beschermende kleding in verschillende klassen van waterdichtheid, variërend van basale tot uitstekende bescherming. Dit maakt het makkelijker om kleding te kiezen die past bij jouw specifieke behoeften, afhankelijk van het weer en de soort werkzaamheden die je uitvoert.

Comfort dankzij ademend vermogen

Het mooie van de EN 343 norm is dat het niet alleen kijkt naar hoe waterdicht kleding is, maar ook naar hoe goed het ademt. Dit is cruciaal om oververhitting te voorkomen, vooral als je fysiek zwaar werk doet. Goed ademende kleding helpt de lichaamstemperatuur te reguleren en houdt je comfortabel, zelfs als je hard aan het werk bent.

Tips voor het kopen van werkkleding

Het is heel belangrijk om bij de aankoop van werkkleding te controleren of deze voldoet aan de EN 343 norm. Kleding die deze norm draagt, is grondig getest en gecertificeerd, wat je verzekert van effectieve bescherming tegen de elementen. Dit helpt je om geïnformeerde keuzes te maken, wat leidt tot meer veiligheid en comfort tijdens je werk.

"Werken buiten betekent dat je kleding net zo hard moet werken als jij. Daarom is de EN 343 norm zo belangrijk. Het zorgt ervoor dat onze werkkleding waterdicht is en goed ademt, zodat je altijd droog en comfortabel blijft, ongeacht het weer. Met deze genormeerde kleding kun je elk weertype aan, van stortbuien tot mist, en blijf je efficiënt en beschermd werken.- Jeroen de Boed, werkkleding specialist bij Essaco

Slotoverwegingen over de waarde van de EN 343 Norm

De EN 343 norm is meer dan alleen een richtlijn; het is een belangrijke standaard voor de veiligheid en het comfort van buitenshuis werkende professionals. Door het kiezen van kleding die voldoet aan deze norm, verzeker je jezelf van de beste bescherming en comfort, wat bijdraagt aan een hogere productiviteit en welzijn op de werkplek. Wanneer je de volgende keer werkkleding koopt, vergeet dan niet te controleren op het EN 343 certificatielabel, zodat je zeker weet dat je goed uitgerust bent voor elk type weer.


Ik wil graag advies

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking