HI-vis Shorts


high visibility shorts

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur stijgt, is het essentieel om koel en comfortabel te blijven zonder in te boeten op veiligheid. Onze high visibility shorts zijn de ideale keuze voor die warme dagen. Of je nu werkt als wegwerker, verkeersregelaar, op de luchthaven of bij de hulpdiensten, met onze korte broeken met reflecterende strepen word je altijd opgemerkt en blijf je beschermd.

Belangrijke eigenschappen van de hi-vis shorts

Onze fluorescerende shorts zijn gemaakt van 100% polyester, wat ze zowel duurzaam als comfortabel maakt. Ze bieden UV-bescherming (UPF50+), wat essentieel is bij blootstelling aan zonlicht. Verder zijn ze uitgerust met robuuste metalen ritssluitingen en hebben ze versterkte stof op de knieën voor extra duurzaamheid. Modellen van het merk Dapro hebben zelfs brandvertragende eigenschappen.

Beschikbare merken

Binnen ons assortiment vind je hi-vis shorts van topmerken zoals

  • Wear4Workers
  • Jobman
  • PKA.

Normen en eisen van onze high visibility shorts

Alle korte broeken met reflecterende strepen in ons aanbod voldoen aan de EN ISO 20471 – dit is de internationale standaard voor hoge zichtbaarheidskleding. Deze norm waarborgt dat de drager in potentieel gevaarlijke situaties vanaf een bepaalde afstand zichtbaar is.

Onze fluorescerende shorts vallen voornamelijk onder Klasse 1 en Klasse 2

  • Klasse 1: Deze klasse is bedoeld voor werkzaamheden binnen het bedrijf of in situaties met een minimale kans op ongevallen, zoals bij een maximale verkeerssnelheid van 30 km/uur. De eisen voor deze klasse zijn minimaal 0,1 vierkante meter reflecterend oppervlak en 0,14 vierkante meter fluorescerend oppervlak. Een simpel veiligheidsvestje dat voldoet aan Klasse 1 is in dit geval voldoende.
  • Klasse 2: Deze is vereist voor werkzaamheden op openbare wegen waarbij de maximale toegestane snelheid 60 km/uur is of bij verminderd zicht. Kleding in deze categorie moet beschikken over minimaal 0,13 vierkante meter reflecterend oppervlak en 0,5 vierkante meter fluorescerend oppervlak.

High visibility kleding kopen bij Essaco.com

Zowel voor bedrijven als particulieren bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor hi vis werkkleding. Zo kun je kiezen uit verschillende toonaangevende merken als Jobman, Tricorp en Wear4Workers. Van alle merken bieden wij een compleet aanbod van Jassen, veiligheidshesjes, broeken, shirts en polo’s

Wij hebben alle kennis en kunde in huis om u optimaal te kunnen adviseren over de juiste veiligheidskleding, de juiste materialen en mogelijkheden tot het bedrukken van kleding. Daarnaast bieden we online een slimme bedrijfskleding configurator waarin u zelf uw eigen bedrijfskleding kunt ontwerpen en samenstellen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.