Brandvertragende Jassen


Voor lassers, elektriciens, brandweerlieden en mensen die offshore werken is het onmisbaar; brandvertragende werkkleding zoals een jas. Door het gebruik van behandeld katoen (met brandvertragende chemicaliën), aramidevezels of modacryl is een brandvertragende jas in staat de warmteontwikkeling flink te vertragen. Ook vatten deze materialen veel minder snel vlam en zal het vuur zich niet over de kleding verspreiding.

Daarnaast beschikt een brandvertragende jas ook over antistatische eigenschappen en vlamboogbescherming. Een vlamboog is een kortstondige, felle lichtflits vergezeld van een intense hitte-uitstoot, veroorzaakt door onbedoelde elektrische ontladingen tussen geleiders of van een geleider naar de aarde. Vlamboogbeschermende kleding is speciaal ontworpen om werknemers te beschermen tegen de thermische gevaren van een elektrische vlamboog. 

Verschillende soorten brandvertragende jassen bij Essaco

Het assoritment vlamvertragende werkjassen bestaat uit jassen van verschillende merken zoals Dapro, Haveb en Jobman. Verder bestaat het assortiment uit werkjassen met de volgende kenmerken:

  • brandvertragende jassen met antistatisch en vlamboogbescherming

  • brandvertragende fleece jassen

  • brandvertragende regenjassen

  • brandvertragende jassen met reflecterende strepen

  • vlamvertragende softshell jassen

Regels voor het dragen van een brandvertragende jas

Veel met betrekking tot het dragen van vlam vertragende kleding is geregeld in Europese regelgeving. Binnen Europa zijn er normen vastgesteld waar bijvoorbeeld een brandvertragend jas aan moet voldoen (EN ISO 11612, EN ISO 11611, EN ISO 14184, EN 61482, EN 1486, EN ISO 20471). Het kan best ingewikkeld zijn om te bepalen welk type jas geschikt is. Informeer daarom altijd bij de werkgever welke eisen er aan werkkleding gesteld worden.

Meer informatie over beschermende kleding kun je ook vinden op de website van Arboportaal.

Waarom kiezen voor Essaco-werkkleding?

Wij hebben alle kennis en kunde in huis om u optimaal te kunnen adviseren over de juiste werkkleding, de juiste materialen en mogelijkheden tot het bedrukken van kleding. Daarnaast bieden we online een slimme bedrijfskleding configurator waarin u zelf uw eigen bedrijfskleding kunt ontwerpen en samenstellen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.