High-vis werkbroeken


Reflecterende broek - High-vis werkbroek

High Vis werkbroeken en reflecterende werkbroeken zijn een belangrijk onderdeel wanneer zichtbaarheid op de werkplek belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan het werken langs – of op de openbare weg, langs het spoor of in de openbare ruimte. Goed zichtbare werkkleding, ook wel High-Visibility kleding of reflecterende werkkleding genoemd is voor veel beroepen waarbij je in de openbare ruimte werkt verplicht. Dit is geregeld binnen de EN ISO 20471 – de internationale norm voor High Visibility Kleding. Voor veel beroepen is ook een reflecterende werkbroek wettelijk verplicht. 

Welke eisen worden er gesteld aan High-vis werkbroeken?

De eisen die worden gesteld aan reflecterende werkbroeken kunnen per beroep verschillen. Zo zijn vlam vertragende broeken ook voorzien van reflecterende strepen en specifiek geschikt voor bijvoorbeeld het werken op een tankstation of olieraffinaderij. Die vlam vertragende eigenschappen zijn verplicht wanneer je langs de openbare weg werkt. In die situatie is het juiste van belang dat je goed zichtbaar bent door een High-vis werkbroek te dragen met voldoende reflecterend oppervlak. 

De meeste reflecterende werkbroeken uit ons assortiment zijn gecertificeerd conform EN ISO 13688 en ISO 20471 klasse 2 en 3.

Voor high vis werkbroeken in klasse 2 geldt dat ze minimaal 0.13 vierkante meter aan reflectief oppervlakte en minimaal 0.5 vierkante meter aan fluorescerend oppervlakte moeten hebben. Klasse 2 werkkleding is minimaal verreist voor het werken op de openbare weg waarbij de maximale toegestane snelheid 60km/uur is. Of het werken bij schemering of verminderd zicht. 

Een reflecterende broek klasse 3 moet voldoen aan minimaal 0.2 vierkante meter aan reflectief oppervlakte en minimaal 0.8 vierkante meter aan fluorescerend oppervlakte.

Meer informatie over richtlijnen voor veiligheidskleding bij wegwerkzaamheden lees je in dit blog: https://www.essaco.com/blog/regelgeving-werkkleding/richtlijnen-en-specificaties-voor-veiligheidskleding-bij-wegwerkzaamheden.

Verschillende reflecterende werkbroeken bij Essaco.com

Alle werkbroeken uit ons assortiment zijn gecertificeerd voor klasse 2 en 3. Afhankelijk van het beroep is belangrijk om op de kleur van de werkbroek te letten. Hier kunnen afwijkende regels voor gelden. Zo moet de high vis kleding van mensen die langs het spoor werken de kleur oranje hebben.

Ons assortiment bestaat uit signaalbroeken van verschillende merken zoals Jobman, PKA en Santino. Bij iedere broek staat vermeld voor welke klasse de werkbroeken gecertificeerd zijn. Een goed zichtbaar outfit maak je compleet met een reflecterende jas, veiligheidshesje en sweater.

Bedrijfskleding ontwerpen

Bedrijfskleding is een perfecte manier om je bedrijf te voorzien van een professionele uitstraling. Dat geldt ook voor high vis werkbroeken. Bij Essaco.com zijn we jaren gespecialiseerd in het leveren van bedrijfskleding binnen tientallen branches. Daarnaast bieden we uitgebreide mogelijkheden voor het ontwerpen en personaliseren van bedrijfskleding en werkkleding.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.