Hoofdbescherming


Professionele veiligheidshelmen

Wij bieden twee types veiligheidshelmen van het gerenommeerde merk ENHA, ontworpen om optimale bescherming te bieden in verschillende werkomstandigheden.

Het dragen van een veiligheidshelm is cruciaal om het hoofd te beschermen tegen potentieel gevaarlijke objecten of situaties op de werkplek. Van vallende voorwerpen tot stoten tegen harde oppervlakken, een goede veiligheidshelm kan ernstig letsel voorkomen. Bovendien zijn er wettelijke regels die het gebruik van een veiligheidshelm verplichten op bepaalde werkplekken. Bijvoorbeeld op bouwplaatsen, plekken waar met een hijskraan wordt gewerkt en veel productiebedrijven is het dragen van een veiligheidshelm verplicht. Bron: Arboportaal: https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/persoonlijke-beschermingsmiddelen/verschillende-soorten-persoonlijke-beschermingsmiddelen/hoofdbescherming/.

De veiligheidshelmen van ENHA zijn beschikbaar in twee types. Type 1 helmen zijn ontworpen voor algemeen gebruik en bieden bescherming tegen vallende voorwerpen. Type 2 helmen daarentegen zijn bedoeld voor werkzaamheden waarbij er een risico is op zijdelingse impact. Beide types voldoen aan de strenge veiligheidsnormen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een veiligheidshelm

Bij het kopen van een veiligheidshelm is het belangrijk om te letten op de pasvorm, het comfort, de verstelbaarheid, en of de helm voldoet aan de relevante veiligheidsnormen. Een van die normen is de Industriële Stootpetten Norm (EN 812), die de minimale vereisten definieert voor helmen die beschermen tegen stoten en vallende voorwerpen.

Hoe lang gaat een veiligheidshelm mee? En wanneer moet je deze vervangen?

Wat betreft de duur van het gebruik van een veiligheidshelm, adviseert de fabrikant meestal een vervanging na 3-5 jaar, afhankelijk van de staat en het gebruik van de helm. Het is belangrijk om regelmatig de staat van uw helm te controleren en deze te vervangen als deze beschadigd of versleten is.

Naast hoofdbescherming bieden wij meer persoonlijke beschermingsmiddelen waarmee we veilig werken mogelijk maken. Zowel voor werknemers als voor mensen die klussen in hun vrije tijd. Om veilig te kunnen werken is het ook verstandig om te kijken naar een veiligheidsbril, de juiste werkhandschoenen en gehoorbescherming.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.