High Visibility kleding

Hi-vis Jassen

Softshell Jas KL3 Jobman 5101

Jobman
65510155
€ 59,29
Praktische lichte Hi-Vis softshell jas, ideaal te dragen als tweede laag bij koude omstandigheden en derde laag bij milde omstandigheden. De jas is voorzien van twee steekzakken aan de voorzijde, borstzak met rits en duimgaten. De jas heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

High Visibility kleding

Wekkleding met hoge zichtbaarheid is een must voor beroepen op locaties met verminderd zicht of waarbij het belangrijk is dat er opvallende kleding wordt gedragen. High Visibility kleding wordt vaak gedragen door wegwerkers, verkeersregelaars, luchthaven personeel en hulpdiensten. 

High visibility kleding is verkrijgbaar in verschillende basiskleuren zoals geel en oranje. Die felle kleuiren zorgen ervoor dat de kleding zichtbaar is bij daglicht. De verschillende high visibility kledingstukken bevatten daarnaast reflecterende en retro reflecterende vlakken en strepen. Dit zorgt voor optimaal zichtbaarheid bij slecht zicht, bijvoorbeeld bij dichte mist of s’nachts. Op die manier kun je goed zichtbaar en veilig werken. Voor optimale zichtbaarheid in de nacht kies je voor high visibility kleding met retro reflecterende strepen of vlakken.

Regelgeving en normen voor High visibility kleding

Wanneer draag je nou welke veiligheidskleding? Dat kan soms een hele zoektocht zijn. Het meeste is geregeld binnen normen die gelden voor veiligheidskleding. Als het gaat om high visiblility werkkleding is de EN ISO 20471 van belang. Hierin staat vermeld wanneer welke veiligheidskleding verplicht is. 

EN ISO 20471 – de internationale norm voor High Visibility Kleding

Allereerst is het goed om te weten dat wanneer je beroepsmatig veiligheidskleding moet dragen, de werkgever verplicht is deze beschikbaar te stellen. De werkgever zou op de hoogte moeten zijn welke high visibility werkkleding verplicht is voor welke werkzaamheden.

EN ISO 20471 is een internationale norm voor "High Visibility Kleding". Deze norm specificeert eisen voor beschermende kleding die in staat is om de aanwezigheid van de drager visueel te signaleren. Hiermee wordt de drager meer zichtbaar gemaakt in gevaarlijke situaties, zowel bij daglicht als onder verlichting in het donker.

Hoofdpunten van EN ISO 20471:

 • Kleur en Retroreflectie: Om als high visibility te worden geclassificeerd, moet kleding fluorescerende materialen bevatten in een van de drie kleuren: geel, oranje-rood of rood. Daarnaast moet de kleding retroreflecterende materialen bevatten, die licht terugkaatsen naar de lichtbron, waardoor de drager in het donker zichtbaar wordt.
 • Materialen en Achtergrondstoffen: De norm definieert eisen voor de kleur en de reflecterende eigenschappen van de gebruikte materialen. Deze eisen waarborgen dat de kleding zowel overdag als 's nachts de gewenste zichtbaarheid biedt.
 • Beproeving en Markering: De kleding moet worden getest om te verzekeren dat deze voldoet aan de gestelde eisen. Goedgekeurde kleding moet worden voorzien van een markering die het type en de klasse van de kleding aangeeft.

De EN ISO 20471 normering classificeert hi vis kleding in 3 klassen:

 • Klasse 1 - Werkkleding geschikt voor gebruik binnen het bedrijf of in situaties met een minimale kans op ongevallen. Klasse 1 werkkleding kan gedragen worden in situaties waarbij de maximale verkeerssnelheid 30km/uur is. 

Eisen aan high visibility kleding in klasse 1 zijn:

 • Minimaal 0.1 vierkante meter aan reflectief oppervlakte
 • Minimaal 0.14 vierkante meter aan fluorescerend oppervlakte

In dit geval volstaat een veiligheidshestje die voldoet aan klasse 1.

 • Klasse 2 is minimaal verreist voor het werken op de openbare weg waarbij de maximale toegestane snelheid 60km/uur is. Of het werken bij schemering of verminderd zicht. 

Eisen aan high visibility kleding in klasse 2 zijn: 

 • Minimaal 0.13 vierkante meter aan reflectief oppervlakte
 • Minimaal 0.5 vierkante meter aan fluorescerend oppervlakte

 • Klasse 3 werkkleding is verreist bij werkzaamheden met een hoog risico op ongevallen. Denk aan werken op of langs de openbare weg in de nacht of bij dichte mist. Overdag is het dragen van klasse 3 high vis kleding verplicht als de maximale snelheid ter plaatse 90km/uur is.

Eisen aan high visibility kleding in klasse 3 zijn: 

 • Minimaal 0.2 vierkante meter aan reflectief oppervlakte
 • Minimaal 0.8 vierkante meter aan fluorescerend oppervlakte

High visibility kleding kopen bij Essaco.com

Zowel voor bedrijven als particulieren bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor hi vis werkkleding. Zo kun je kiezen uit verschillende toonaangevende merken als Jobman, Tricorp en Wear4Workers. Van alle merken bieden wij een compleet aanbod van Jassenveiligheidsvesten sweaters, broeken, shirts en polo’s

Wij hebben alle kennis en kunde in huis om u optimaal te kunnen adviseren over de juiste veiligheidskleding, de juiste materialen en mogelijkheden tot het bedrukken van kleding. Daarnaast bieden we online een slimme bedrijfskleding configurator waarin u zelf uw eigen bedrijfskleding kunt ontwerpen en samenstellen.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.