Werkbroeken

Korte Werkbroeken

Shorts PRAKTIKA PKA SHBH26

PKA
SHBH26
€ 39,39
De Praktika kleding is vederlicht, heeft een lange levensduur en behoud ook na meerdere wasbeurten een goed draagcomfort.
Dames werkbroeken

Werkbroek BESTWORK Dames PKA DA-BWBH

PKA
DA-BWBH
€ 66,85
De serie Bestwork New kenmerkt zich door een slijtvast mengsel van polyster en katoen. Deze moderne collectie bied een optimale pasvorm met 3 voudig gestikte naden en diverse verstelmogelijkheden. Ademend ten gevolge van de speciale rugplooi en garandeerd een aangenaam en functioneel draagcomfort. De kniezakken zijn voorzien van cordura en van bovenaf...
Korte Werkbroeken

Shorts BESTWORK PKA BWSH

PKA
BWSH
€ 39,93
De serie Bestwork New kenmerkt zich door een slijtvast mengsel van polyster en katoen. Deze moderne collectie bied een optimale pasvorm met 3 voudig gestikte naden en diverse verstelmogelijkheden. Ademend ten gevolge van de speciale rugplooi en garandeerd een aangenaam en functioneel draagcomfort. De kniezakken zijn voorzien van cordura en van bovenaf...
Werkkleding

Werkbroek PRAKTIKA PKA BH26

PKA
BH26
€ 43,45
De Praktika kleding is vederlicht, heeft een lange levensduur en behoud ook na meerdere wasbeurten een goed draagcomfort.
€ 78,77
 De kleding uit de "DELUXE" lijn is vervaardigd uit een hoogwaardig, licht en huidvriendelijk materiaal en dat is bij dragen direct merkbaar. De Deluxe lijn is uitstekend te gebruiken voor het "vuilere" werk en is uiterst sterk.

Op zoek naar een geschikte werkbroek? Die vind je bij Essaco.com! Wij bieden een groot en veelzijdig assortiment werkbroeken van verschillende merken, in verschillende soorten en uitvoeringen. Daarnaast vind je bij Essaco.com ook een uitgebreid assortiment werkbroeken voor dames.

 

Eén van de belangrijkste aspecten bij het kopen van de juiste werkbroek zijn veiligheidsvoorschriften en draagcomfort. De werkbroek moet voldoen aan de gestelde eisen en moet daarnaast natuurlijk ook lekker zitten. Je werkt er immers dagelijks in. Gelukkig zijn er op het gebied van werkkleding volop ontwikkelingen. Zo worden er steeds comfortabelere materialen gebruikt en zijn de pasvormen sterk verbeterd.

 

Overzicht van werkbroek maten

 

Ons aanbod bestaat uit werkbroeken van verschillende merken en voor verschillende toepassingen. Daarom wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende maatbogen, zoals inchmaten (jeansmaten), convectie maten en reguliere maten zoals small en medium. Daarom hebben we alle maten hieronder in een overzicht gezet zodat je eenvoudig de juiste maat kunt bestellen.

 

Inch maten

Convectie maten

Maten

W30 / L32

42

XS

W30 / L34

47

 

W32 / L32

46

S

W32 / L34

49

S

W32 / L36

53

 

W34 / L32

50

M

W34 / L34

50

M

W34 / L36

57

 

W34 / L38

57

 

W36 / L32

52

 

W36 / L34

52

L

W36 / L36

59

 

W36 / L38

59

 

W38 / L34

54

XL

W38 / L36

61

XXL

W38 / L38

61

 

W40 / L34

56

3XL

W40 / L36

63

3XL

W40 / L38

63

 

 

Wat is de beste werkbroek?

De keuze voor de beste werkbroeken hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke werkomgeving, veiligheidseisen en regels die van toepassing zijn op werkkleding. Hier zijn enkele aanbevolen werkbroeken voor verschillende gelegenheden en situaties:

 

  • Bouwwerkzaamheden: Voor bouwwerkzaamheden worden vaak werkbroeken met verstevigde knieën en extra zakken aanbevolen. Merken zoals PKA, Jobman en Fristads bieden werkbroeken met specifieke eigenschappen zoals slijtvastheid en kniebescherming.

  • Industriële werkomgeving: In industriële omgevingen waar veiligheidsnormen strikt worden gehandhaafd, zijn werkbroeken met vlamvertragende eigenschappen en bescherming tegen chemische stoffen van essentieel belang. Merken zoals Jobman, PKA en Projob bieden werkbroeken die voldoen aan deze veiligheidseisen.

  • Elektrische werkzaamheden: Voor werkzaamheden met elektrische installaties is het belangrijk om werkbroeken te dragen die antistatische eigenschappen hebben. Merken zoals Jobman en PKA bieden werkbroeken met antistatische materialen die bescherming bieden tegen elektrische ontladingen.

  • Horeca: In de horecabranche is het belangrijk om werkbroeken te dragen die zowel comfortabel als professioneel zijn. Merken zoals Clique en Matterhorn bieden speciale werkbroeken voor de horeca met eigenschappen zoals stretchstoffen, water- en vuilafstotende coatings en een stijlvol ontwerp.

 

Veiligheidseisen en regels met betrekking tot het dragen van werkbroeken kunnen variëren afhankelijk van de sector en het land. Enkele veelvoorkomende veiligheidseisen zijn onder andere:

 

  • Reflecterende strepen: Werkbroeken kunnen voorzien zijn van reflecterende strepen om de zichtbaarheid te vergroten, vooral bij werken in het donker of langs wegen.

  • Kniebescherming: Werkbroeken kunnen zakken hebben voor het inbrengen van kniebeschermers om de knieën te beschermen tijdens knielend werk.

  • Vlamvertraging: In sommige sectoren, zoals de olie- en gasindustrie, kunnen werkbroeken brandvertragend zijn om bescherming te bieden tegen vlammen en hitte.

 

Het is belangrijk om de veiligheidsvoorschriften van de specifieke werkplek te raadplegen en te zorgen dat de gekozen werkbroeken voldoen aan de geldende regels en voorschriften.

 

Is een werkbroek verplicht?

Of een werkbroek verplicht is, hangt af van de specifieke regels en voorschriften van zowel de werkgever als de overheid. Hier is een beschrijving van het verschil tussen deze regels:

 

Regels van een werkgever: Werkgevers hebben het recht om specifieke regels op te stellen met betrekking tot werkleding, waaronder het al dan niet verplicht stellen van een werkbroek. Dit kan gebaseerd zijn op verschillende factoren, zoals veiligheidsvoorschriften, professionele uitstraling, uniformiteit of hygiënevereisten. Werkgevers kunnen werkbroeken verplicht stellen om de veiligheid en het welzijn van werknemers te waarborgen of om te voldoen aan branchenormen.

 

Regels van de overheid: Overheidsinstanties, zoals arbeidsinspecties en gezondheids- en veiligheidsregelgevers, kunnen specifieke voorschriften en regels opleggen met betrekking tot werkkleding in verschillende sectoren. Deze regels kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op beschermende kleding in gevaarlijke werkomgevingen, zoals bouwplaatsen, fabrieken of laboratoria. De overheid stelt deze regels op om de veiligheid van werknemers te waarborgen en om risico's op letsel of ziekte te minimaliseren.

 

Wie bepaalt de regels met betrekking tot werkkleding: Over het algemeen is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om regels met betrekking tot werkkleding op te stellen, in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving van de overheid. De werkgever kan de regels baseren op branchenormen, veiligheidsvoorschriften en bedrijfsvereisten. De overheid kan echter bindende voorschriften vaststellen waaraan werkgevers en werknemers zich moeten houden met betrekking tot werkkleding, met als doel de bescherming van werknemers en het waarborgen van gezonde en veilige werkomstandigheden.

 

Het is raadzaam om de specifieke regels en voorschriften van zowel de werkgever als de overheid te raadplegen om te bepalen of een werkbroek verplicht is in een bepaalde werkomgeving.

 

Werkbroek merken

 

Cutter & Buck

Cutter & Buck staat bekend om zijn hoogwaardige werkkleding met een klassieke en verfijnde uitstraling. Het assortiment bestaat voornamelijk uit stijlvolle overhemden, truien, jassen en broeken. Een belangrijke eigenschap van Cutter & Buck werkkleding is de combinatie van kwalitatieve materialen met vakmanschap, waardoor ze geschikt zijn voor professionele en zakelijke omgevingen.

 

Dassy

Dassy biedt robuuste werkkleding die ontworpen is om de zwaarste werkomstandigheden te weerstaan. Het assortiment bestaat voornamelijk uit stevige werkbroeken, overalls, werkjassen en veiligheidsschoenen. Een belangrijke eigenschap van Dassy werkkleding is de duurzaamheid en functionaliteit, met aandacht voor details zoals verstevigde knieën en talrijke handige zakken.

 

Fort

Fort staat bekend om zijn betrouwbare en comfortabele werkkleding. Het assortiment bestaat voornamelijk uit stevige werkbroeken, werkjassen, overalls en bodywarmers. Een belangrijke eigenschap van Fort werkkleding is de focus op bescherming en functionaliteit, met kledingstukken die zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zware werkomstandigheden en te voldoen aan veiligheidsnormen.

Jobman

Jobman biedt hoogwaardige werkkleding, met name bekend om zijn klusbroeken. Het assortiment omvat ook werkjassen, overalls, t-shirts en accessoires. Een belangrijke eigenschap van Jobman klusbroeken is de duurzaamheid en functionaliteit, met kenmerken zoals versterkte knieën, verstelbare taillebanden en handige zakken die zijn ontworpen om aan de behoeften van professionals te voldoen.

Matterhorn

Matterhorn staat bekend om zijn werkkleding die geschikt is voor extreme omstandigheden. Het assortiment bestaat voornamelijk uit geïsoleerde jassen, werkbroeken, veiligheidsschoenen en accessoires. Een belangrijke eigenschap van Matterhorn werkkleding is de weerbestendigheid en bescherming tegen kou, wind en regen, waardoor werknemers comfortabel kunnen blijven werken in moeilijke omstandigheden.

PKA

PKA biedt hoogwaardige werkkleding die specifiek is ontworpen voor de bouwsector. Het assortiment bestaat voornamelijk uit stevige werkbroeken, werkjassen, overalls en veiligheidsschoenen. Een belangrijke eigenschap van PKA werkkleding is de robuustheid en functionaliteit, met speciale aandacht voor bescherming en comfort in de bouwomgeving.

 

Werkbroeken bij Essaco.com

In het assortiment werkbroeken van Essaco vind je broeken die geschikt zijn voor veel uiteenlopende werkgebieden. Denk hierbij aan; brandvertragende werkbroeken, Hi-Vis broeken, regenbroeken, werkbroeken met kniestukken, werkbroeken met stretch, schilderboeken, werkbroeken voor dames en korte werkbroeken.