Oogbescherming


Veiligheidsbrillen en oogbescherming

Wij bieden een uitgebreid assortiment betrouwbare en professionele veiligheidsbrillen voor optimale oogbescherming. Onder andere van toonaangevende merken als Riley en Benchmark.

Een veiligheidsbril dragen is cruciaal om uw ogen te beschermen tegen potentieel schadelijke deeltjes, chemicaliën en intens licht. In bepaalde werkomgevingen zijn er wettelijke regels die het gebruik van een veiligheidsbril verplicht stellen. Wanneer er een veiligheidsbril verplicht is, kun je dat herkennen aan de oogbescherming stickers die op de locatie hangen.

Verschillende soorten veiligheidsbrillen

We hebben verschillende soorten veiligheidsbrillen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Van overzetbrillen die over uw normale bril kunnen worden gedragen, tot ruimzichtbrillen die volledige oogbescherming bieden, u vindt het perfecte paar in onze collectie. Bij het kiezen van een veiligheidsbril is het belangrijk om te letten op de pasvorm, de beschermingsgraad, de lenskleur en de kwaliteit van het gebruikte materiaal.

Als u een bril nodig heeft voor slijpwerkzaamheden, raden wij een veiligheidsbril aan met een hoge impact rating en mogelijk ook zijbescherming, om uw ogen te beschermen tegen rondvliegende deeltjes.

Hoe lang gaat een veiligheidsbril mee?

Wat betreft de levensduur van een veiligheidsbril, deze varieert afhankelijk van de gebruiksintensiteit en de werkomstandigheden. Over het algemeen wordt aangeraden om uw veiligheidsbril te vervangen als er krassen op de lens zijn of als de pasvorm niet langer optimaal is.

PBM

Jaarlijks komen er ruim 100 duizend bedrijfsgevallen voor die ziekteverzuim tot gevolg hebben Bron: cbs.nl: https://www.cbs.nl/nl-nl/longread/statistische-trends/2023/arbeidsongevallen-en-beroep/2-arbeidsongevallen-in-nederland. Een ongelukje zit in een klein hoekje, daarom is het belangrijk om de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Dat geldt voor werknemers maar ook mensen die hobbymatig in en rondom het huis klussen. Voor veiligheidsschoenen, werkhandschoenen en gehoorbescherming kun je terecht bij de dé specialist: Essaco.com.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.