Brandvertragende werkbroeken

Brandvertragende werkbroeken

Fristads Werkbroek Flame 2030

Fristads
FR-100329
€ 172,43
Fristads flame werkbroek 2030. Werkbroek met vlambescherming van stevig en duurzaam materiaal met een hoog draagcomfort. Goedgekeurd voor 50 industriële wasbeurten.

Op zoek naar een brandvertragende werkbroek van hoge kwaliteit? Bij essaco.com bieden we een ruim assortiment brandvertragende werkkleding van verschillende merken. Een brandvertragende werkbroek is gemaakt van brandvertragend katoen. Hierin zitten aramidevezels verwerkt. Deze vezels beschikken over hittebestendige – en brandvertragende eigenschappen.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een brandvertragende werkbroek?

 

Voor verschillende beroepen is het dragen van brandvertragende kleding verplicht. Denk hierbij aan beroepen actief in petrochemische industrie, offshore-industrie, chemische industrie maar ook lassers en elektriciens kunnen worden verplicht om een brandvertragende broek te dragen.

 

Het is belangrijk om na te gaan welk type vlam vertragende kleding verreist is. Er zijn verschillende normeringen waar dit soort kleding aan moet voldoen (EN ISO 11612, EN ISO 14116, EN ISO 11611, NFPA 2112, NFPA 70E). Ook de mate van brandvertraging is belangrijk. Zo zijn er broeken die gemaakt zijn van 100% brandvertragend katoen en werkbroeken met een andere stofsamenstelling zoals 75% brandvertragend katoen en polyester.

 

Verder zijn veel brandvertragende werkbroeken bij Essaco.com voorzien van antistatische vezels. Antistatische werkkleding is belangrijk omdat het de veiligheid van werknemers in omgevingen met explosiegevaar of gevoelige elektronica verbetert. Het voorkomt de opbouw en ontlading van statische elektriciteit, wat potentieel brandgevaar kan veroorzaken of elektronische apparatuur kan beschadigen. Antistatische vezels (koolstofvezel, metaalvezels, polyester, nylon) worden meestal gemaakt van synthetische materialen die speciale eigenschappen hebben om de opbouw en ontlading van statische elektriciteit te voorkomen.

 

Regels voor brandvertragende werkbroeken

 

Vanuit zowel de Nederlandse overheid als de Europese unie zijn er regels voor werkgevers met betrekking het bieden van een beschermde werkomgeving. Hier hoort ook het dragen van brandvertragende werkkleding bij. De Inspectie SZW houdt toezicht op deze regels.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.